ÇAĞRILI KONUŞMACI

PROF. DR. SUPHİ SAATÇİ

Kerkük'te doğdu (1946). İlk ve orta öğrenimini Kerkük'te tamamladı. 1967 yılında İstanbul’a geldi. Girdiği İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (bugünkü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi)'nin Yüksek Mimarlık Bölümü'nden 1974 yılında mezun oldu.

Kerkük Evleri üzerine yaptığı doktorasını İTÜ Mimarlık Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsünde 1992 yılında tamamladı. 1994 yılında doçent unvanını aldı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin çeşitli kademelerinde görev yaptı. 2002 yılında profesörlüğe yükseltildi. Daha sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin rektör yardımcılığı görevine atandı (1 Şubat 2011). Bu görevde iken yaş haddinden (1 Temmuz 2013) emekliye ayrıldı.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinin Mimarlık ve Tasarım Fakültesine girdi (Ekim 2014) ve Mimarlık Bölüm Başkanlığına atandı. Halen aynı fakültede öğretim üyesi olarak görevini sürdürmektedir.

Ulusal ve uluslararası sempozyum ve toplantılarda sunulmuş bildirileri ve yayımlanmış bir çok makale, inceleme ve araştırma yazıları vardır. Saatçi’nin 40’ın üzerinde basılmış kitapları bulunmaktadır.

Bu içerik 23.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 1851 kez okundu.